2022-08-17: Aankondiging Studiedag ‘Kunera en insigne-onderzoek’, Nijmegen

Op donderdag 29 september 2022 vindt aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de studiedag ‘Kunera en insigne-onderzoek’ plaats.

De nieuwe Kunera-website zal daar officieel gepresenteerd worden, waarnaast er ook nieuwe insigne-onderzoek onder de aandacht gebracht zal worden.

De database Kunera met bijna 27.000 middeleeuwse insignes en ampullen biedt het grootste overzicht van dit materiaal in de wereld. Tijdens de studiedag besteden we aandacht aan de vernieuwde applicatie. Hiermee is de database nog makkelijker doorzoekbaar. Tevens is er aandacht voor recente ontwikkelingen op het gebied van insigne-onderzoek. Ann Marie Rasmussen (University of Waterloo, Canada) en Hanneke van Asperen (Radboud Universiteit) vertellen over hun insigne-onderzoek naar aanleiding van hun publicaties Badges. Their Wearers and Their Worlds en Silver Saints. In haar lezing geeft Kathryn Rudy (St Andrews University) haar visie op insignes als hostiesouvenirs.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht. Voor meer informatie, het volledige programma en aanmelden, zie: https://www.ru.nl/kunstgeschiedenis/kunera
 terug naar overzicht